Informatie, tips en advies over trapliften
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


belasting traplift

Trappen in huizen zijn doorgaans niet gemaakt voor jou wanneer je een functiebeperking hebt. Een traplift is in dat geval voor jou de oplossing om mobiel te blijven. Wanneer je een traplift in je huis nodig hebt is de kans groot dat je bij Welzorg terecht komt. Welzorg is een bedrijf waar de meeste gemeenten mee samenwerken wanneer het gaat om woningaanpassingen. Ook als particulier kan jij Welzorg benaderen om een traplift te komen plaatsen.

 

De prijzen van Welzorg woningaanpassingen

Welzorg werkt namens meerdere leveranciers van trapliften. Men werkt samen met Handicare en met Thyssenkrupp. Deze twee leveranciers hebben ieder zo hun eigen eigenschappen waardoor welzorg met hun samenwerkt. We hebben de prijzen van de Handicare voor je ondergebracht in deze tabel. Van Thyssenkrupp worden vooraf geen prijsopgaven gedaan. Die prijzen hoor je dan ook pas wanneer Welzorg bij jou langskomt. De prijzen van Handicare zijn indicatief en het gaat om vanaf prijzen.

Wat voor soort traplift koop je Voor wat voor trap is de traplift Wat is de vanaf prijs
Nieuwe traplift Rechte trap 2749 euro
Tweedehands traplift Rechte trap Op te vragen
Nieuwe traplift Trap met bocht 5000 euro
Tweedehands traplift Trap met bocht 4000 euro
Huur traplift Trap met bocht 140 euro per maand
Huur traplift Trap met bocht Kosten eenmalig 1810 euro voor de rail

Waarom trapliften van Handicare

Trapliften van Handicare zijn erg geliefd wanneer het gaat om een standaard trap waarvoor een traplift nodig is. Het gaat om trapliften die in een relatieve basic uitvoering worden geleverd. De trapliften van Handicare zijn betaalbaar maar uitermate betrouwbaar. Dat is de hoofdzakelijke reden waarom Welzorg woningaanpassingen dit merk voert bij het plaatsen van een traplift. De trapliften van Handicare zijn kwalitatief zeer goed.

 

Waarom trapliften van Thyssenkrupp

Thyssenkrupp is een merk wat eruit springt wanneer er een traplift voor een minder gebruikelijke situatie moet worden geleverd. Ook zijn het trapliften die net wat luxueuzer zijn gemaakt. De zitjes zijn comfortabeler en daarnaast zijn het trapliften die op speciale trappen kunnen worden geplaatst. Daarbij mag je denken aan spiltrappen en wenteltrappen. Ook situaties waarbij de traplift langs de binnenkant van de trap, dus langs het smalle gedeelte, moet lopen zijn vaak een reden om voor dit merk te kiezen. Wanneer je als gebruiker extra hoge eisen stelt aan een traplift is een traplift van dit merk de beste keuze.

 

Met je rolstoel naar boven toe

Ben je afhankelijk van een rolstoel dan is Welzorg eveneens de aangewezen partij om voor jou een woningaanpassing te realiseren. Men levert namelijk plateauliften die jou met rolstoel en al kunnen vervoeren. Zo heb je geen dubbele rolstoel nodig en kan je in het hele huis zo zelfstandig mogelijk zijn. Wanneer je mobiel bent in je huis zal je minder snel hoeven te verhuizen naar een zorgwoning toe. Een traplift of een plateaulift die door Welzorg Wonen wordt geplaatst is dan ook de ultieme manier om langer in je eigen huis te blijven wonen. Je kan gebruik maken van de diensten van Welzorg Wonen op meerdere manieren. Deze omschrijven we voor je in onderstaand gedeelte.

 

De diensten van Welzorg Wonen via de gemeente

Veel gemeenten in ons land werken samen met Welzorg Wonen. In dit geval schakelt men Welzorg in wanneer er woningaanpassingen noodzakelijk zijn. Het

proces van het aanvragen van een woningaanpassing gebeurt doorgaans op onderstaande wijze:

  1. Jij vraagt een woningaanpassing aan bij de gemeente. Wanneer je niet meer mobiel bent in je eigen huis vraag je een traplift aan. Dat doe je bij de WMO ofwel de Wet Maatschappelijke ondersteuning.
  2. Er volgt een keukentafelgesprek. Bij dit gesprek kijkt de gemeente met jou samen naar middelen die nodig zijn om jouw huis weer toegankelijk voor jou te maken. Men kijkt allereerst of er kan worden volstaan met het plaatsen van een traplift of een plateaulift. Blijkt dit niet het geval te zijn dan kijkt men verder. Wellicht moeten er meer aanpassingen komen. Wanneer blijkt dat jouw hele huis grondig moet worden verbouwd zal men een verhuizing adviseren in plaats van een woningaanpassing met een traplift.
  3. Indien jouw aanvraag is goedgekeurd volgt er een passing met de leverancier van de traplift. Dat is het moment waarop de gemeente Welzorg wonen inschakelt. Op dit moment komt Welzorg kijken in jouw woning wat voor traplift er moet worden geleverd en wat jouw eisen daarbij zijn. De gemeente is ook bij deze passing aanwezig en dat heeft te maken met de volgende reden.
  4. Goedkoop en adequaat. Een gemeente zal altijd voor die oplossing kijken die het meest goedkoop en adequaat is. Dat houdt in dat van luxe bij de vergoeding van de gemeente geen sprake is. Wil jij een duurdere traplift langs de smalle zijde van jouw trap maar is daar geen aanwijsbare reden voor dan zal de gemeente deze optie afwijzen. Is er wel een reden voor dan zal de gemeente deze optie doorgaans aannemen.
  5. Wanneer jij het niet eens bent met de keuze van de passing. Wil jij een andere traplift dan de geadviseerde traplift dan kan je bij de gemeente een Persoons Gebonden Budget aanvragen. Je krijgt dan een bepaald budget waarvoor je mag gaan ‘shoppen’. Dit houdt in dat je zelf mag gaan kiezen voor een leverancier van een traplift. Binnen dat budget kies jij een traplift uit en die offerte gaat naar de gemeente toe. De gemeente handelt verder de zaak af.
  6. Jij krijgt een traplift verstrekt namens de gemeente. Indien jij een traplift verstrekt krijgt namens de gemeente, krijg je deze in bruikleen. Dat houdt in dat jij een vergoeding van 19 euro per maand betaalt aan de gemeente in de vorm van een WMO abonnement. Wanneer de traplift niet meer nodig is wordt deze weer ingenomen. Bij een verhuizing lever je de traplift eveneens in.

Zelf een traplift kopen

Ga je zelf kijken voor een traplift en wil je prijzen vergelijken dan doe je dat aan de hand van de onderstaande button. Je ontvangt dan een aantal prijsopgaven om naast elkaar te leggen. Deze vergelijk je en aan de hand daarvan selecteer jij de aanbieder die voor jou de meest geschikte traplift heeft.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?