Informatie, tips en advies over trapliften
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Wanneer je niet meer mobiel bent in je huis is een traplift de beste en veiligste methode om de trap weer op te komen. Een traplift is niet alleen bedoeld voor jouw comfort binnenshuis, het is een hulpmiddel wat overwegend voor de persoonlijke veiligheid wordt aangeschaft. Valpartijen op een trap kunnen immers tot vervelende ongelukken leiden. Wanneer jij een traplift wil aanschaffen maar daar niet de middelen voor hebt is Fullmobility de partij om bij te kijken voor een traplift. Door hun samenwerking met Smienk heeft men voor jou namelijk een wel zeer aantrekkelijk aanbod.

Een traplift tegen een aantrekkelijke prijs

Trapliften mogen dan nog zo praktisch zijn, voor veel mensen zijn ze onbetaalbaar. Wanneer jij voor jouw persoonlijke veiligheid een traplift wil zonder dat je daar de hoofdprijs voor betaalt is een traplift van Fullmobility of Smienk een praktische keuze. Je kiest namelijk voor een tweedehands traplift waarbij men jou de service geeft van een nieuwe traplift. We hebben een aantal prijzen van Fullmobility en Smienk voor jou op een rij gezet om te vergelijken.

Nieuwe of tweedehands traplift Wat voor trap Wat is de prijsmarge
Nieuwe traplift die je aanschaft Standaard Rechte trap Tussen 2618 en 5389 euro
Tweedehands traplift die je aanschaft Standaard Rechte trap Tussen 1687 en 2850 euro
Nieuwe traplift die je aanschaft Standaard Trap met een of meer bochten Tussen 5093 en 10575 euro
Tweedehands traplift die je aanschaft Standaard Trap met een of meer bochten Tussen 2585 en 5990 euro

De voordelen van Smienk en Fullmobility

Smienk en Fullmobility zijn leveranciers die tweedehands trapliften inkopen. Dat doet men via allerlei kanalen. Het kan zijn via een particulier. Wanneer een traplift niet meer nodig is koopt men trapliften op bij particulieren. Men betaalt daar een bedrag voor. Vervolgens wordt de traplift in eigen beheer geheel gereviseerd. Daarbij werkt men ook optische schade aan het stoeltje weg. De motor van de traplift wordt geheel nagezien. De accu wordt in de meeste gevallen vervangen. Veel trapliften worden gemaakt om 20 tot 25 jaar mee te gaan. Sommige trapliften krijgen zelfs een levenslange levensduur toegezegd. In werkelijkheid zit een traplift vaak nog geen 5 a 10 jaar in een woning. Daardoor heeft de traplift bij het afdanken bij lange na de levensduur nog niet behaald. Een eens gebruikte traplift kan dan ook in de meeste gevallen nog een keer worden hergebruikt. Daardoor voorkomen Smienk en Fullmobility dat er verspilling in de hulpmiddelenbranche wordt voorkomen. Daarnaast bespaart men jou als klant een hoop geld. Jij betaalt immers minder voor jouw traplift.

 

De merken die Smienk en Fullmobility voeren

Je treft bij Smienk en Fullmobility zo´n beetje alle mogelijke merken aan die er op de Nederlandse markt te vinden zijn. Denk daarbij aan Handicare, Otolift en Thyssenkrupp. Deze fabrikanten maken trapliften in de meest uiteenlopende segmenten. We zullen de segmenten verder bespreken zodat het voor jou duidelijk is wat voor traplift jij nodig hebt.

 

De basic traplift

Een basic traplift heeft een eenvoudig stoeltje wat niet ergonomisch gevormd is. Daarnaast heeft het stoeltje een paar soorten bekleding waaruit jij mag kiezen. Er wordt niet gewerkt met een breed assortiment bekledingen. De basic traplift laadt op via een laadpunt onderaan en bovenaan de trap. Er zit doorgaans één bedieningspaneel op. Dat paneel zit op het stoeltje zelf. Bovenaan en onderaan de trap zitten doorgaans geen extra bedieningspaneeltjes. Ook is het bij een basic model niet mogelijk om het stoeltje te draaien om comfortabel op te stappen.

 

De comfort traplift

Dit is een traplift waarbij je de keuze krijgt uit meerdere soorten bekleding. Men werkt met een stoeltje wat vaak ergonomisch gevormd is. Bij een aantal comfort uitvoeringen zijn de armleggers zo gevormd dat je als het ware voor de veiligheid wordt ´omarmd´ in het stoeltje. De traplift heeft meerdere panelen. Het gaat dan om een paneel op het stoeltje zelf maar ook om een paneel bovenaan en onderaan waarmee je de traplift kan bedienen. Het stoeltje kan in veel gevallen draaien zodat je niet haaks hoeft in te stappen. Dit is een extra veiligheid voor jou.

 

De luxe traplift

Een luxe traplift heeft meerdere opties waardoor het voor jou een comfortabele traplift wordt. Deze traplift is bijvoorbeeld verkrijgbaar in een obesitas uitvoering waardoor er personen met een gewicht tot of zelfs boven 260 kilo kunnen worden vervoerd. Daarnaast is de luxe traplift verkrijgbaar in een uitvoering waarin meerdere trappen na elkaar kunnen worden overbrugd. Handig wanneer je een woning hebt waarbij je ook op de zolder wil komen. Daarnaast zullen veel luxe trapliften overal op de rail opladen. Je hoeft het stoeltje dan ook niet bovenaan of onderaan tot in het laadstation te plaatsen.

 

Een traplift huren

Trapliften kan je naast kopen ook huren. Zowel bij Smienk als Fullmobility biedt men jou deze mogelijkheid. Je betaalt eenmalig een bedrag voor het reviseren van een traplift en de rail. In veel gevallen wordt gewerkt met een rail die men voor jou op maat moet maken. Een enkel merk werkt met een modulaire rail waarbij men diverse onderdelen aan elkaar plaatst. Naast deze kosten betaal je maandelijks een bedrag voor het huren van de traplift. Daar is geen minimum of uiterlijke periode aan verbonden.

 

Manieren om een traplift vergoed te krijgen

Een traplift aanschaffen kan op meerdere manieren. Je kan er voor kiezen om een aanvraag in te dienen bij de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Dit is de manier waarbij je de traplift in bruikleen krijgt. Na een indicatiestelling voor een traplift krijg je een passing voor een traplift. Daarna hoor je wat voor traplift men voor jouw situatie passend vindt. Daarbij hanteert men de maatstaf goedkoop en adequaat. Luxe wordt dus niet vergoed. Een andere optie is de verstrekking via een Persoons Gebonden Budget. Daarbij krijg je een budget om een traplift aan te schaffen. Het gaat hier om een bedrag ter hoogte van de verstrekking die je anders had gehad. Bij een PGB mag je zelf op zoek gaan naar een traplift. De gemeente handelt na de offerte de verdere aanschaf af.

 

Vergelijk goed prijzen

Voordat je een traplift aanschaft moet je eerst een aantal prijsopgaven naast elkaar leggen. Zodoende weet je wat voor jou de beste leverancier van een traplift is. Dat

doe je met onderstaande button. Je ziet in één oogopslag wat de beste traplift voor jouw situatie is.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?