Informatie, tips en advies over trapliften
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Bedrijvengids traplift-kosten.nl.:

Traplift Thyssenkrupp (TK Home Solutions B.V.)

Contactgegevens:

Naam: TK Home Solutions B.V.
E-mail: info.home.nl@tkelevator.com
Telefoon: 0800-5003
Adres: Van Utrechtweg 99
2921LN

Krimpen aan den IJssel

Let op: Onderstaande informatie gaat over de gemiddelde kosten van een traplift

Thyssenkrupp

Trapliften zijn er in heel veel soorten en maten. Het aanschaffen van een traplift betekent voor veel mensen dat ze hun leven moeten gaan aanpassen. Met de traplift komt het besef dat je met een verminderde mobiliteit te maken hebt. We keken naar een merk trapliften wat zich heeft toegelegd op het ontwerpen van design trapliften. Thyssenkrupp is een leverancier die trapliften maakt die niet alleen mooi maar ook nog eens praktisch zijn. Zo hoeven jouw gezinsleden geen rekening te houden met het feit dat er een traplift in huis is geplaatst. We zullen een aantal aspecten van deze traplift toelichten. We kijken daarbij naar jouw gemak bij een traplift maar ook naar het grote verschil tussen een standaard functionele traplift en een Thyssenkrupp traplift. Ook lichten we toe hoe je een traplift van Thyssenkrupp kan aanschaffen.

De prijs van een traplift

Je krijgt via Thyssenkrupp niet zomaar een prijsopgave van een traplift op de website. De reden hiervan is heel eenvoudig. De prijs hangt volledig af van het model en type traplift wat je koopt. Daarnaast hangt het af van de extra opties die jij kiest bij een traplift. Je wil uiteraard een traplift die niet afsteekt in jouw huis. Daarnaast wil je het uiterste aan comfort hebben. De prijs van een standaard traplift is vanaf 2790 euro voor een rechte trap wanneer je kijkt naar de algemene prijsniveaus van leveranciers. Bij een trap met een of meer bochten ben je al snel boven de 4900 a 5900 euro kwijt voor een traplift. Het gaat hier om de prijzen voor een standaard traplift zonder extra opties.

Zaken die de traplift van deze producent onderscheiden

De rechte traplift van dit merk is leverbaar in een standaardmodel en een luxe uitvoering. De standaardtraplift heeft praktische oplossing onderaan de trap. In deze situatie ontstaat er vaak een tekort aan ruimte door de traplift. Doordat je de onderkant van de rail kan inklappen ontstaat er extra ruimte onderaan. Daardoor is de doorgang breder voor jouw huisgenoten die de traplift niet hoeven te gebruiken. De Levant Classic is een traplift voor een rechte trap in de budget uitvoering. De traplift kan je gewoon laden via het stopcontact zonder dat er een extra aansluiting nodig is. De Levant Comfort is ook voor trappen die wat hoger zijn. De rail kan tot een lengte van 5 meter worden geleverd. De traplift past perfect bij de rest van je interieur en het zitje is comfortabeler. De armleggers zijn gebogen waardoor je als het ware wordt omarmd wanneer je de trap op gaat. De S200 traplift is er speciaal voor trappen met een of meerdere bochten. Het zitje heeft gebogen armleggers die jou veilig omarmen op de trap. Daarnaast kan het zitje gemakkelijk worden ingeklapt wanneer de traplift niet in gebruik is. Daardoor neemt de traplift wanneer deze niet wordt gebruikt opvallend weinig ruimte in waardoor er een veiligere situatie ontstaat voor jouw huisgenoten.

Een ergonomische bediening

De bediening van een traplift wil voor sommige mensen nogal bewerkelijk zijn. De trapliften van Thyssenkrupp hebben een joystick voor de bediening. Daardoor is de traplift te bedienen met de hele hand maar ook met één vinger of de zijkant van je hand. Op deze manier is het een traplift waardoor je meer onafhankelijkheid binnenshuis behoudt. De bediening hoeft niet van bovenaf of onderaan te worden overgenomen door een gezinslid. Zelfstandig in je huis wonen is een haalbare zaak met dit bedieningssysteem.

Geen gevaarlijke situaties

Een traplift in huis wil nogal eens voor gevaarlijke situaties zorgen voor je huisgenoten. In de haast om de trap op te komen struikelt men over het zitje of over het onderste gedeelte van de rails van de traplift. De traplift van dit merk is zodanig gemaakt dat je deze punten niet snel tegen zult komen. Doordat zowel het onderste deel van de traplift rail als het zitje inklapbaar zijn ontstaat er meer loopruimte. Een ander punt van gevaar ontstond nogal eens doordat het stoeltje niet genoeg comfort biedt. De armleggers van de trapliften van het Levant Comfort en het S200 systeem zorgen ervoor dat je goed wordt ondersteund in het stoeltje. De armleggers zijn wat gebogen en daardoor word je comfortabel ondersteund in het zitje. De gordel zit in het zitje geïntegreerd waardoor je optimaal veilig de trap op en af komt.

Zaken die de prijs van een traplift van Thyssenkrupp bepalen

De prijs van een traplift van dit merk wordt bepaald door een aantal zaken. Zo speelt het een rol of je wil dat de traplift onderaan en bovenaan de trap nog een extra draai kan maken. Er is dan een extra stuk rail nodig om deze beweging te maken. Ook is er de optie dat het zitje zelf kan draaien. Zodoende hoef je niet moeilijk op de trap te gaan staan bij het in- en uitstappen. Deze functie bepaalt voor een deel de prijs. De comfort uitvoering is wat duurder dan de standaard uitvoering van de traplift. Als laatste speelt de bekleding van het stoeltje een belangrijke rol. Deze kan van vinyl of stof worden gemaakt. De uitstraling van de traplift hangt hier voor een groot deel vanaf.

Een traplift aanvragen

De aanschaf van een traplift is voor veel mensen te kostbaar. Daarom is het goed om te weten hoe je de traplift kan bekostigen. Een aanvraag bij de gemeente is de meest gemaakte keuze. Via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning kan je een traplift aanvragen. Daarbij kijkt men of jouw mobiliteitsprobleem binnenshuis grotendeels is verholpen met een traplift. Je krijgt de traplift dan tegen een bedrag van 19 euro per maand. Dat is de bruikleenvergoeding van een hulpmiddel. Een andere manier is via een PGB van de gemeente. Wanneer men een andere traplift wil vergoeden dan het model wat jij op het oog hebt kan je met een te besteden budget overgaan tot de aanschaf van een traplift van Thyssenkrupp.

Vergelijk eerst offertes

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een traplift vraag je eerst offertes op. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt gelijk informatie en prijsopgaven die jou helpen om de juiste leverancier te selecteren. Op die manier zie je in één oogopslag waar jij het beste een passende traplift kunt aanschaffen.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?