Informatie, tips en advies over trapliften
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Bedrijvengids traplift-kosten.nl.:

Traplift Medipoint

Contactgegevens:

Naam: Medipoint
E-mail: info@medipoint.nl
Telefoon: 088-1020100
Adres: Reactorweg 160
3542AD

Utrecht

Let op: Onderstaande informatie gaat over de gemiddelde kosten van een traplift

medipoint

Medipoint is een hulpmiddelenleverancier die vooral werkt via de gemeenten in ons land. Dat houdt in dat men door de Wet Maatschappelijke Ondersteuning wordt aangewezen als partij om hulpmiddelen te verstrekken. Medipoint biedt dan ook geen eigen assortiment trapliften aan. Men heeft een assortiment wat bestaat uit een aantal trapliften van bekende producenten. We zullen de trapliften voor je omschrijven. Daarbij kijken we naar zaken die de keuze voor een bepaalde traplift bepalen.

De trapliften van Medipoint en de prijzen

We hebben van de trapliften die Medipoint levert de prijzen ontvangen. Deze vermelden we in de onder staande tabel.

Wat voor merk traplift koop je Eigenschappen van de trap Prijs van de traplift
Traplift Levant Classic Rechte trap, standaard traplift Vanaf 3490 euro
Traplift Levant Comfort Trap met een of meer bochten, comfort model traplift Vanaf 4990 euro
Traplift Acorn Trap met een of meer bochten, comfort model traplift Vanaf 4995 euro
Traplift Swing Trap met een of meer bochten, luxe model traplift Vanaf 6990 euro

Jouw trap bepaalt de keuze voor een traplift

Een rechte trap is het goedkoopst om te voorzien van een traplift. Er is een eenvoudige enkelvoudige rechte rail nodig om de traplift te gebruiken. Daardoor is de prijs van de traplift relatief goedkoop. Voor een woning met een rechte trap heeft Medipoint dan ook één model traplift in de aanbieding. Bij deze traplift krijg je naar verhouding een comfortabele traplift tegen een zo laag mogelijke prijs. Heb je een traplift met één of meer draaien erin dan kom je uit op een comfort model traplift. Deze trapliften hoeven niet heel steil omhoog te draaien.

Heb je een trap waarbij je de traplift aan de spilkant van de trap wil hebben of heb je een wenteltrap of een spiltrap, dan ben je naar verhouding nog het meeste kwijt. De traplift moet een sterke accu hebben omdat deze jou steil omhoog moet vervoeren. Veel trapliften in de luxe uitvoering hebben een accu die op de rail zelf wordt opgeladen. Het stoeltje hoeft dus niet op een vaste plek te staan.

Jouw mobiliteit bepaalt de keuze voor een traplift

Trapliften worden geleverd in een aantal uitvoeringen. Zo is er de traplift waar je alleen haaks op kan stappen. Dat wil zeggen dat je het stoeltje niet kan draaien. Je zal dus op en af moeten stappen vanaf een traptrede. Daarnaast is er de mogelijkheid dat het stoeltje bovenaan en onderaan een extra bocht maakt om jou te laten in- en uitstappen. Daarbij neemt de traplift dus wat extra ruimte in je huis in. Ruimte die niet zo handig is wanneer je meerdere gezinsleden hebt. Een traplift kan namelijk nogal een obstakel zijn. Daar komen we straks op terug. Een traplift kan ook met een draaiend stoeltje worden geleverd. Daarbij kan je dus comfortabel gaan zitten in het stoeltje voordat je naar beneden of naar boven gaat. Deze trapliften werken tot een gewicht van ongeveer 125 kilo.

Meerdere gezinsleden bepalen de keuze voor een traplift

Heb je meerdere gezinsleden die de trap ook gebruiken dan kan een traplift behoorlijk in de weg zitten. Gaat het om een traplift in een comfort uitvoering dan kan het stoeltje vaak worden ingeklapt wanneer de traplift niet in gebruik is. Bij een enkele traplift is het ook mogelijk dat de onderste rail wordt weggeklapt waardoor de trap beter toegankelijk is voor jouw gezinsleden. Heb je kleine kinderen, dan wordt er altijd gekozen voor een traplift waarbij de tanden in de rail goed zijn weggewerkt in de behuizing. Dat zorgt ervoor dat kinderen niet met hun vingers in de rail kunnen klem komen te zitten. Wanneer er meerdere mensen zijn die van een traplift gebruik maken wordt er altijd gekozen voor een traplift met bovenaan en onderaan een extra bedieningspaneel.

Jouw situatie bepaalt de keuze voor een traplift

De meeste trapliften zijn gemaakt voor mensen met een gewicht tot 125 kilo. Val jij onder de categorie obesitas gebruikers dan kom je in een duurder segment trapliften uit wat mensen tot een gewicht van 265+ kilo kan vervoeren. Ben je rolstoel afhankelijk dan kom je vaak eerder uit op een plateaulift. Daarbij kan je met rolstoel en al naar boven en beneden worden getild. Wanneer er geen ruimte is voor een traplift of plateaulift kan er ook nog voor een zweeflift worden gekozen waarbij de gebruiker met rolstoel en al in een zwevende positie boven de trap wordt vervoerd.

Manieren om een traplift vergoed te krijgen

Wanneer je in aanmerking komt voor een traplift kan je deze op meerdere manieren vergoed krijgen. De eerste manier is via een normale verstrekking via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Daarbij volgt er een indicatie waarna er een passing volgt bij jou thuis. Daarbij kijkt men naar wat jij nodig hebt bij een traplift. Verder wordt daarbij de maatstaf ‘goedkoop adequaat’ gehanteerd. Men levert dus geen luxe opties bij de traplift.

Een andere manier, wanneer jij je niet in de keuze voor een traplift kan vinden, is het Persoons Gebonden Budget. Op deze manier krijg je een traplift verstrekt in de vorm van een budget waarmee jij mag gaan ‘shoppen’. Je kan dan zelf een traplift uitzoeken. De gemeente neemt na de offerte de verdere afhandeling en betaling van jou over.

Vergelijk eerst prijzen

Voordat je een traplift gaat kopen is het goed om eerst prijzen te vergelijken. Dat doe je met onderstaande button. Op die manier zie je in één oogopslag waar jij het voordeligste een traplift kan aanschaffen.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?