Traplift met bochten

traplift met bochtenEen trap met bochten in je huis vergt behoorlijk wat kracht en stabiliteit van de gebruikers. Een valpartij wanneer je wat slechter te been bent ligt op de loer. Dat is dan ook gelijk de reden waarom veel mensen met een dergelijke trap wanneer ze deze niet meer veilig op en af komen een traplift aanschaffen. We keken naar een aantal aspecten bij een dergelijke traplift. We keken naar de prijs, zaken die de prijs bepalen en de samenstelling van het prijskaartje. Ook keken we naar subsidie maatregelen om een dergelijke traplift aan te schaffen.

*Kooptip

→ Geïnteresseerd in een traplift? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang gratis én vrijblijvend offertes van lokale vakspecialisten.

Hoeveel kost een traplift met bochten

We deden navraag naar de prijs van een traplift met bochten en ontvingen een aantal prijsopgaven. We hebben ze ondergebracht in de volgende tabel.

Welk model traplift Wat voor trap Wat is de prijs bij benadering
Traplift standaard uitvoering Trap met 1 draai Vanaf 3790 euro
Traplift standaard uitvoering Trap met 2 draaien Vanaf 4658 euro
Traplift luxe uitvoering Trap met 1 draai Vanaf 4200 euro
Traplift luxe uitvoering Trap met 2 draaien Vanaf 5200 euro

Een traplift standaard uitvoering

Een traplift in een standaard uitvoering is doorgaans een traplift met een standaard stoeltje wat je vanaf het stoeltje zelf kan bedienen. Het gaat dan ook om een uitvoering in een zogeheten budget versie. De traplift is bedienbaar vanaf het zitje zelf maar verder niet bovenaan of onderaan de traplift. Het gaat dus om een traplift voor iemand die deze nog prima zelf kan bedienen. Wanneer er hulp bij nodig is of wanneer meer mensen de traplift moeten gebruiken in een huis ben je aangewezen op de luxe uitvoering.

Een traplift luxe uitvoering

Een traplift in de luxe uitvoering is een traplift met een wat meer comfortabel stoeltje die je op meerdere plekken kan bedienen. Je kan de traplift bij het stoeltje maar ook bovenaan en onderaan bedienen. Tegen een meerprijs kan er een traplift worden gemaakt die bovenaan en onderaan een extra draai maakt waardoor je gemakkelijker kan instappen. Op die manier weet je zeker dat je een veilige transfer maakt.

Waarom is een traplift met één of meerdere draaien duurder

Je betaalt wat meer voor een traplift die een of meerdere draaien maakt onderweg naar boven. Dat prijsverschil komt doordat de rail in veel gevallen maatwerk is. Daarnaast moet er meer accukracht zitten in een traplift die ook nog eens draaien moet kunnen maken. Door deze kostbaardere onderdelen ontstaat een prijziger geheel. Een traplift in deze versie zal dan ook altijd wat duurder zijn dan een traplift voor een rechte trap.

De prijsopbouw van een traplift

Het prijskaartje van een traplift bestaat uit een aantal onderdelen. Allereerst is daar de traplift zelf. Dit is de post materiaalkosten. De traplift, de rail, de motor, de accu maar ook de bevestigingsmaterialen vallen allemaal onder de post materiaalkosten. Dan is er ook het arbeidsloon. Dit houdt niet alleen in dat de traplift wordt geplaatst: er moet ook gelijk een keuring plaatsvinden waarin men bevestigt dat de traplift vakkundig is geplaatst en goed functioneert. Verder bestaat het prijskaartje uit de voorrijkosten, de kilometerkosten die de monteur moet maken en de BTW,.

Hoe wordt het prijskaartje bepaald

De hoogte van de prijs wordt bepaald door een aantal factoren. Zo is daar het type trap. Hoe bewerkelijker de trap, hoe kostbaarder de traplift die erop wordt aangebracht. Een trap die recht toe recht aan is, is een stuk goedkoper dan een trap die een of meer lastige draaien moet maken. Daarnaast wordt de prijs bepaald door de bediening van de traplift. Een bediening bovenaan en onderaan de traplift maken de uitvoering al snel een stuk duurder dan een traplift met enkel een bediening op het stoeltje zelf. Verder wordt de prijs van de traplift bepaald door bijvoorbeeld een draai bovenaan en onderaan om gemakkelijker te kunnen instappen en uitstappen. Dit zorgt voor meer werk, meer materiaal en daardoor een hogere prijs. Ook de uitvoering van het stoeltje in bijvoorbeeld de kleur van jouw meubels zal voor een hogere prijs zorgen. Een stoeltje wat je kan inklappen waardoor je gemakkelijker de trap op en af kan lopen zorgt eveneens voor een hogere prijs van jouw traplift.

Keurmerken waar je op let

Schaf je een traplift aan dan is er een aantal keurmerken waar je goed op moet letten. Zo let je op de aanwezigheid van het CE keurmerk. Dit houdt in dat de traplift voldoet aan de eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid die de Europese Unie eraan stelt. Daarnaast let je erop dat de traplift de benodigde keuringen heeft gehad. Koop onder geen beding een traplift die ooit in het verleden is afgekeurd.

Vergoedingen voor een traplift

Een traplift kan je in een aantal situaties vergoed krijgen vanuit de overheid. De Wet Maatschappelijke Ondersteuning is erop gericht dat jij zo zelfredzaam mogelijk bent in je eigen huis. Wanneer je hier aanspraak op wil maken moet er eerst een indicatie plaatsvinden vanuit de gemeente. Kom jij in aanmerking voor een dergelijke vergoeding dan krijg je een traplift in bruikleen van de gemeente. Het gaat dan om de meest goedkoop adequate uitvoering. Daarnaast betaal je dan maandelijks een soort abonnement van 19 euro voor het gebruik van de traplift. Een andere optie is een vergoeding via je belastingaangifte. In dit geval moet je een verklaring hebben van de huisarts dat je voor een traplift in aanmerking komt. Vervolgens schaf je de traplift zelf aan en de kosten vermeld je als bijzondere ziektekosten bij je belastingaangifte.

Vergelijk eerst de prijzen

Voordat je een traplift aanschaft is het goed om eerst de prijzen te vergelijken. Dit doe je met de onderstaande button. Je ontvangt gelijk een aantal prijsopgaven om te vergelijken. Dit levert je een voordeel op wat kan oplopen tot wel 20 procent.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, daardoor verschilt de prijs per specialist aanzienlijk. Vergelijk daarom gratis meerdere offertes van specialisten en bespaar tot wel 30%.