Informatie, tips en advies over trapliften
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Bedrijvengids traplift-kosten.nl.:

Traplift Handicare

Contactgegevens:

Naam: Handicare Trapliften
E-mail: traplift@handicare.com
Telefoon: 072-2020683
Adres: Newtonstraat 35
1704 SB 

Heerhugowaard

Let op: Onderstaande informatie gaat over de gemiddelde kosten van een traplift

Handicare

Wanneer je minder mobiel in je huis begint te worden is een traplift de manier bij uitstek om goed de trap op en af te kunnen komen. Handicare is een leverancier van trapliften die zich door innovatie onderscheidt van de concurrentie. We keken naar de mogelijkheden om een traplift bij hun aan te schaffen. Daarnaast keken we naar de specifieke eigenschappen van de trapliften die men levert.

De prijs van een traplift bij Handicare

Bij Handicare kan je gemakkelijk een traplift kopen of huren. We hebben de prijzen voor je op een rij gezet.

Wat voor traplift Wat voor trap Vanaf prijs
Nieuwe traplift Rechte trap 2749 euro
Tweedehands traplift Rechte trap Op te vragen
Nieuwe traplift Trap met bocht 5000 euro
Tweedehands traplift Trap met bocht 4000 euro
Huur traplift Trap met bocht 140 euro per maand
Huur traplift Trap met bocht Kosten eenmalig 1810 euro voor de rail

Meerdere praktische uitvoeringen

Wanneer je een traplift gaat kopen bij Handicare kom je voor een keuze te staan. Je kan bij een traplift met een bocht kiezen voor een enkele rail of voor een dubbele rail. Bij de enkele rail zit de bevestiging onder het stoeltje terwijl deze bij een dubbele rail achter het stoeltje zit. Uiteraard is de dubbele rail een kostbaardere aanschaf maar dat heeft zo zijn redenen. Een belangrijke reden hierbij is dat het stoeltje op de dubbele rail minder ruimte inneemt. Het kan worden ingeklapt waardoor de trap beter begaanbaar is voor de overige gezinsleden. Daarnaast is een dubbele rail meer geschikt voor een smalle trap. Je houdt dan ook meer loopruimte over bij dit systeem. De enkele rail is daarentegen een stuk goedkoper. De prijzen staan vermeld in het bovenstaande schema.

Een traplift voor nagenoeg iedere trap

Een standaard traplift zal niet voor ieder model trap geschikt zijn. Zo zijn de meeste trapliften enkel geschikt voor trappen die recht zijn of voor trappen die 1 of meer bochten hebben. Een traplift van Handicare heeft als groot voordeel dat deze ook voor een spiltrap of een wenteltrap een geschikte oplossing is. Door de hoge wendbaarheid van het stoeltje en de rail heb je een traplift die in iedere situatie, hoe smal de trap ook mag zijn, te plaatsen is. Dat is een van de grote voordelen van dit merk en dat is daarnaast ook een belangrijke reden waarom mensen voor deze trapliften kiezen.

Een traplift voor buiten

Aangezien we geen prijsopgaven kregen staan de trapliften voor buiten niet in het prijsoverzicht opgenomen. Feit is dat Handicare trapliften produceert die voor buiten ook een oplossing zijn. Denk daarbij aan een trapje wat je moet overbruggen om bij de voordeur te komen of een trapje in de tuin. Men levert trapliften van roestvrij materiaal die daarnaast met een waterdicht systeem te bedienen zijn. Er worden geen prijzen vermeld op de site omdat het gaat om maatwerk in dit geval. Een traplift voor buiten is voor veel mensen wel een oplossing wanneer ze anders hadden moeten verhuizen.

Een huur traplift

Handicare levert naast nieuwe trapliften ook huur trapliften. Bij dit systeem krijg je altijd een nieuwe rail in je huis geplaatst. Geen twee trappen zijn immers hetzelfde en de rail is het meest gevoelig voor beschadigingen bij een traplift. Voor de nieuwe rail betaal je altijd het vaste bedrag bij een traplift met een of meerdere draaien van 1810 euro voor een nieuwe rail. Verder huur je een traplift voor een vanaf bedrag van 140 euro per maand en daarbij zitten alle kosten voor het plaatsen en het onderhoud inbegrepen. Een huur traplift is een goede oplossing wanneer een traplift een tussenstap is tussen de huidige woning en een zorgwoning. Ook wanneer je niet in één keer de prijs van een nieuwe traplift kan betalen is huren een goede oplossing.

Een tweedehands traplift

Wil jij een traplift gaan kopen maar heb je niet genoeg geld om een nieuw exemplaar aan te schaffen dan is een tweedehands traplift een heel goede optie. Daarbij krijg je, net als in het voorbeeld van daarnet, altijd een nieuwe rail. Verder zal men de traplift volledig reviseren voor deze aan jou wordt geleverd. De accu wordt vervangen. Bij de plaatsing vindt gelijk een keuring plaats zodat jij zeker weet dat je een goed functionerende veilige traplift in je huis hebt. Het prijsverschil met een nieuwe traplift is gemiddeld 1000 euro.

Snel weer mobiel

Door de snelle service van een week bij Handicare ben je snel weer mobiel. Dat is zeker handig wanneer je bijvoorbeeld uit een revalidatiecentrum weer thuis komt of wanneer je door een ziekenhuisopname minder mobiel bent geworden. Een zorghotel of een ziekenhuisbed in de woonkamer zijn hierdoor zo kort mogelijk nodig.

Vergoeding voor een traplift

In Nederland is het soms mogelijk om een vergoeding te ontvangen voor het aanschaffen van een traplift in je woning. Om ervoor te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen wonen is de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) ingevoerd. Vraag bij de gemeente na of dit in jouw situatie mogelijk is.

Vraag eerst offertes op

Voordat je overgaat tot de huur of aanschaf van een traplift vraag je uiteraard eerst offertes op. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt gelijk een aantal vrijblijvende prijsopgaven om te vergelijken. Dit levert jou een aantrekkelijk voordeel op wat kan oplopen tot wel 30 procent.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?