Informatie, tips en advies over trapliften
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


De supportbeurs is een evenement in de Jaarbeurshallen wat iedere twee jaar terug komt. Bij deze supportbeurs is alles te zien op het gebied van mobiliteit en woningaanpassing voor mensen met een lichamelijke beperking. Wie een aanpassing van een woning nodig heeft doet er dan ook goed aan om bij deze beurs te gaan kijken. We hebben voor jou wat prijsopgaven verzameld van trapliften zoals ze bij de supportbeurs worden aangeprezen. Verder keken we voor je naar aandachtspunten wanneer je voor een traplift bij de supportbeurs gaat kijken.

 

De prijs van een traplift

Op de supportbeurs tref je nagenoeg alle Nederlandse leveranciers van trapliften aan. De trapliften die men aanbiedt lopen qua prijs enorm uiteen. We hebben de gemiddelde prijzen zoals wij deze tegen kwamen bij aanbieders voor je ondergebracht in de onderstaande tabel.

Wat voor traplift zoek je Voor wat voor trap is de traplift bedoeld Wat is de vanaf prijs
Een traplift standaard, basis uitvoering Een rechte trap Vanaf 2799 euro
Een standaard traplift, basis uitvoering Een trap met een of meer draaien Vanaf 4877 euro
Een traplift comfort/luxe Een rechte trap Vanaf 3988 euro
Een traplift comfort/luxe Een trap met een of meer draaien Vanaf 5988 euro

Aandachtspunten bij een bezoek aan de Supportbeurs

Ga je een bezoek brengen aan de Supportbeurs, dan is het goed om een aantal zaken goed in de gaten te houden. We hebben ze in de vorm van een checklist voor je op een rijtje gezet. Het is van groot belang dat je goed voorbereid de beursvloer op gaat want de kans dat je compleet wordt overdonderd is groot.

1. Weet wat je nodig hebt. Wanneer je naar de Supportbeurs gaat is het goed om te weten wat je nodig hebt. Een traplift is een erg rekbaar begrip. Trapliften zijn er immers in enorm veel uitvoeringen. Bedenk hoe zelfredzaam jij bent op de traplift. Kan je de traplift zelf bedienen of heb je de hulp van een van je huisgenoten nodig die bovenaan of onderaan de traplift bedient. De bediening heeft een duidelijke invloed op het type traplift wat jij nodig hebt.

2. Kijk naar het type trap bij jou thuis. Dit is van een zeer groot belang bij jouw keuze voor een traplift. Leveranciers maken vaak meerdere versies van trapliften. Daarbij is de recht trap de voordeligste uitvoering. Verder zijn er uiteraard trappen met een of meer draaien erin. Heb jij een spiltrap of een wenteltrap, dan zijn dit aparte trappen waarvoor niet iedere leverancier een passende oplossing heeft. Noteer het type trap in jouw huis en houd bij hoeveel draaien een trap maakt.

3. Binnen of buitenrand van de trap. Een traplift kan je langs de breedste kant van de trap laten lopen, de buitenrand dus, maar je kan ook een traplift kiezen die langs de binnenrand loopt. Het grote verschil is het gebruiksgemak voor jouw huisgenoten. Wanneer een traplift langs het smalste deel van de trap loopt kunnen anderen gemakkelijk om de traplift heen lopen. Bij een traplift langs de breedste kant is dit minder het geval. Niet iedere producent maakt trapliften die langs de binnenrand van de trap kan lopen± vraag dit goed na wanneer je gaat kijken voor een traplift.

4. Een speciale gebruiker. Is de traplift bedoeld voor een kind met een beperkte motoriek of rolstoel, of voor een gehandicapte met een beperkte motoriek of rompbalans, dan kom je al snel bij de speciale trapliften uit. Denk daarbij aan een traplift met een kinderzitje waardoor een kind gemakkelijk en stevig blijft zitten. Je kan ook denken aan een traplift met een plateau voor de rolstoel of een zweeflift. Deze speciale uitvoeringen zie je vaak op de Supportbeurs staan± het geeft een goed beeld van wat er mogelijk is.

5. Doe je huiswerk. De Supportbeurs is jouw kans bij uitstek om jouw vragen te stellen aan een leverancier van trapliften. Kijk dan ook goed op de website naar wat men aanbiedt. Houd er daarbij rekening mee dat je vragen die je hebt opschrijft en meeneemt. Spreek op de beurs zelf een medewerker aan en stel jouw vragen. Het scheelt een hoop werk voor de WMO bij de aanvraag.

6. Houd rekening met innovatie. Bij de WMO, ofwel de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, zal men bij de aanvraag van een innovatieve traplift nogal eens moeilijk kijken. De reden hiervan is dat men bij de WMO een traplift levert die goedkoop en adequaat is. Dat houdt in dat luxe niet wordt vergoed. Wanneer je een traplift ziet met extra opties, vraag dan aan de leverancier hoe je deze kan aanvragen en hoe je de grootste kans loopt dat jouw aanvraag vergoed zal worden. Onthoudt dat de meeste gemeenten een WMO medewerker naar de supportbeurs sturen om te kijken naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van woningaanpassing.

7. Doe geen toezeggingen op de beursvloer. Ga er bij een bezoek aan de Supportbeurs vanuit dat er nog een hoop te bespreken valt met de gemeente voordat jij een traplift geleverd zal krijgen. Doe dan ook geen toezeggingen van een aanschaf via de gemeente tenzij je al een budget hebt in de vorm van een pgb.

Vergoedingen van een traplift

Een traplift kan je op meerdere manieren vergoed krijgen. Dit kan bijvoorbeeld via de WMO. Dit is een manier waarbij je een traplift aanvraagt bij de gemeente. Houd er bij een bruikleen verstrekking rekening mee dat je mogelijk een depot model krijgt wat al eerder bij iemand geplaatst was. Een mooi hi tec apparaat zoals je op de beurs ziet krijg je niet snel in huis. Een andere manier is een Persoon Gebonden Budget. Dit houdt in dat je een bedrag te besteden krijgt voor een traplift wat de gemeente anders had besteed bij een van de eigen leveranciers van hulpmiddelen. Aan de hand van dat budget kan je al wel gaan ´shoppen´ bij de Supportbeurs.

Prijzen vergelijken vanaf je bank

Prijzen vergelijken kan je gemakkelijk doen in je eigen huis. Je vraagt daarvoor met de onderstaande button prijsopgaven op. Aan de hand daarvan ontvang je offertes die je naast elkaar kan leggen. Op die manier zie je in een oogopslag waar je een goede traplift kan kopen tegen de aantrekkelijkste prijs.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?