Informatie, tips en advies over trapliften
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


belasting traplift

Een traplift voor je huis kan een kostbare aangelegenheid zijn. Wanneer je bedenkt dat een traplift een levensduur van 20 tot 25 jaar heeft is het logisch om een tweedehands traplift aan te schaffen. Daarbij moet je goed bedenken dat er meerdere opties zijn. We zullen de opties vergelijken qua prijs maar we kijken ook naar de voordelen van een traplift die je koopt via een bedrijf. Ook hebben we een aantal zaken op een rij gezet waar je aan denkt bij de aanschaf van een tweedehands traplift.

De kosten van een tweedehands traplift op een rij gezet

We ontvingen meerdere prijsopgaven voor een tweedehands traplift. Deze hebben we voor je samengebracht in onderstaande tabel.

Waar koop je een tweedehands traplift Wat voor traplift Prijs van de traplift
Een traplift via een leverancier Standaard rechte traplift Vanaf 1550 euro
Een traplift via een particulier Standaard rechte traplift Vanaf 1000 euro
Een traplift via een leverancier Standaard traplift met 1 draai Vanaf 2595 euro
Een traplift via een particulier Standaard traplift met 1 draai Vanaf 1500 euro

Voordelen van particulier kopen

Een traplift kopen bij een particulier kan voor jou behoorlijk wat voordelen hebben. Denk maar eens aan de onderstaande zaken.

  • Snel in huis. Een traplift via een particulier kan je al zeer snel in huis hebben. Wanneer je een traplift in één keer kan meenemen (vaak kunnen de delen uit elkaar) dan kan de koop al binnen een halve dag gesloten worden en heb je de traplift dezelfde dag nog in huis.
  • Goedkoop. Veel trapliften die via een particulier worden gekocht komen vanuit een huis waar geen gebruik meer wordt gemaakt van de traplift. Men wil er dan zo snel mogelijk vanaf. Je betaalt dan ook een relatief lage prijs. Denk er nog wel aan dat je de traplift moet laten plaatsen. Dit kan alsnog een kostbare aangelegenheid zijn.

Voordelen van kopen bij een bedrijf

Schaf je de traplift aan bij een bedrijf dan heb je eveneens behoorlijk wat voordelen die we voor je zullen benoemen.

  • Grotere keuze. Een bedrijf heeft vaak een aantal trapliften waaruit je kunt kiezen. Je hebt dan ook een grotere keuze. Dat is in jouw voordeel omdat je dan een traplift kunt kiezen die precies naar wens is.
  • Traplift wordt geleverd. Een traplift via een bedrijf hoef je niet zelf ergens van een trap te slopen. De traplift wordt aan jouw huis geleverd waardoor je meer service krijgt. Doordat men de traplift voor jou transporteert kan er ook geen schade ontstaan.

De gang van zaken bij de aanschaf via een bedrijf

Kies je voor een traplift via een bedrijf dan is er een zekere gang van zaken waar je rekening mee moet houden. Allereerst wordt de traplift gecontroleerd op alle bewegende en slijtage gevoelige onderdelen. Deze worden indien nodig gerepareerd of vervangen. Ook wordt er gekeken naar de accu van de traplift. Deze wordt vrijwel altijd vervangen. Dat komt doordat een accu zeer slijtagegevoelig is. Daarnaast staan veel trapliften al even stil voordat ze worden verwijderd. Wanneer een traplift een poos bij een leverancier ligt raakt de accu ook in een slechtere toestand. Nadat de traplift helemaal is nagezien wordt deze pas verkocht aan een nieuwe eigenaar. Bij het afleveren vindt een keuring plaats van de traplift. Zo weet jij zeker dat je als klant een veilige en stabiele traplift koopt.

 

Aandachtspunten bij een tweedehands traplift

Ga je een tweedehands traplift kopen dan is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Het eerste punt is de uitvoering van keuringen. Koop je een traplift bij een particulier, dan weet je uiteraard nooit zeker of deze alle keuringen heeft gehad. Aan de hand van keuringen kan je zien of de traplift die je koopt in goede staat is. Een traplift die periodiek is gekeurd zal jou veilig naar boven en beneden brengen. Vraag dan ook om keuringsrapporten wanneer je een tweedehands traplift koopt. Daarnaast moet je er ook aan denken dat je altijd nog de traplift zult moeten (laten) plaatsen. Dat plaatsen lijkt gemakkelijk maar in de praktijk kan het behoorlijk tegenvallen. Denk er dan ook aan dat je een monteur inhuurt om de traplift te plaatsen op jouw trap. Laat daarna gelijk een keuring uitvoeren zodat je zeker weet dat je weer voor een jaar veilig gebruik kunt maken van de traplift. Houd er ook rekening mee bij een tweedehands traplift dat deze via een particulier nogal eens een versleten accu heeft. Ook deze moet je dan nog laten vervangen voordat je er goed gebruik van kunt maken.

 

Zaken die de prijs bepalen

De prijs van een tweedehands traplift wordt bepaald door een aantal factoren. Zo speelt het onder andere een belangrijke rol in wat voor conditie de traplift verkeert. Gaat het om een traplift die nauwelijks gebruikt, en eigenlijk nog zo goed als nieuw is, dan is de prijs vaak wat hoger dan wanneer de traplift al duidelijke gebruikssporen heeft. Het comfort speelt ook een belangrijke rol. Een stoeltje wat hard, oncomfortabel en basic is, zal goedkoper zijn dan een stoeltje wat comfort biedt. Denk eraan dat je een traplift kiest die comfortabel is in het gebruik, zelfs als je daar wat meer voor moet neertellen.

 

Betaal nooit teveel

Voor een traplift betaal je al snel behoorlijk wat. Vergelijk dan ook eerst prijzen voor je een traplift tweedehands aanschaft. Dat doe je met onderstaande button. Je krijgt meerdere prijsopgaven om te vergelijken. Dit kan jou een aantrekkelijk voordeel opleveren.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?