Traplift Triwa Trapliften

Bedrijvengids traplift-kosten.nl.:

Traplift Triwa Trapliften

Contactgegevens:

Naam:

Triwa Trapliften

E-mail: info@triwa.nl
Telefoon: 0513-648101
Adres: Denemarkendreef 10
8447 SG

Heerenveen

Let op: Onderstaande informatie gaat over de gemiddelde kosten van een traplift

Triwa Trapliften

Wanneer je in je eigen huis steeds minder goed uit de voeten kan zien veel mensen zich gedwongen om te verhuizen naar een gelijkvloerse woning. Omdat dit voor veel mensen uitermate ongewenst is, biedt Triwa Trapliften een heel scala aan trapliften waardoor jij langer thuis kan blijven wonen. We keken voor je naar de trapliften die men jou biedt. We keken ook naar de punten waarop Triwa Trapliften zich onderscheidt van de concurrentie.

De prijzen van Triwa Trapliften

Triwa Trapliften verstrekt niet zomaar prijzen wanneer je aan het oriënteren bent voor een traplift. Dat komt doordat geen twee situaties hetzelfde zijn. Per traplift hangt men er een apart prijskaartje aan. Wel werkt men met een aantal klassen trapliften.

  • De rechte traplift. Hierbij onderscheidt men een aantal versies van de traplift. De TR10 is de goedkoopste traplift. De traplift is volledig elektrisch te bedienen maar je bent beperkt in je keuze voor de kleur van het stoeltje. Ook oogt de traplift vooral functioneel. De TR10 plus heeft meer kleurenopties en de elektrische bediening is uitgebreider. Daardoor is het de uitvoering die wat meer luxe biedt. De TR20 biedt het comfortabelste zitje, de tanden van de rail zijn weggewerkt en de rail is een stuk smaller. Deze luxe uitvoering is dan ook geschikt voor smalle trappen.
  • De gebogen traplift. De TR 70 is de luxe traplift voor trapliften met een of meerdere bochten. De traplift maakt onderaan de rail een extra bocht waardoor je gemakkelijk kan instappen. Daarnaast is de trap op die manier ook sneller vrij voor de medebewoners die van de trap gebruik maken. De TR 75 traplift is een traplift die ook voor mensen met obesitas geschikt is. Het is een traplift die langs de binnenkant van de trap wordt geplaatst. Daardoor kan de traplift ook een steile helling nemen. De TR80 is een traplift die voor eenvoudige trappen met een bocht geschikt is. De traplift neemt weinig ruimte in en is gemakkelijk weg te klappen. Ook hierbij zijn de tanden van de rail netjes weggewerkt.

Speciale trapliften van Triwa

Triwa maakt ook een aantal speciale trapliften die we verder zullen toelichten. Het gaat daarbij om de obesitas traplift, de plateau traplift, de sta traplift en de huislift. Hierbij gaat het om woningaanpassingen voor situaties waarin een gewone traplift geen oplossing biedt.

De obesitas traplift

Bij obesitas worden er extra eisen gesteld aan de traplift. Daarbij gaat het onder andere om het stoeltje zelf. Dit heeft een hogere belastbaarheid. Bij een obesitas traplift kan er een persoon met een gewicht boven de 165 kilo worden vervoerd. De speciale obesitas traplift heeft ook een optioneel draaibaar stoeltje waardoor opstappen een stuk gemakkelijker wordt. Dit is een optie die geldt voor gebruikers tot 125 kilo. Daarboven moet je kijken naar een traplift die een extra draai bovenaan en onderaan maakt waardoor je gemakkelijker op en af kan stappen. De traplift heeft een extra sterke accu waardoor je relatief snel de trap op en af komt. Een dergelijke traplift valt onder het speciale en luxe segment.

De sta traplift

Heb je een heel smalle trap of is de traplift nodig omdat je bijvoorbeeld problemen ondervindt met je knie dan is de sta traplift een goede optie. De traplift heeft in dit geval geen stoeltje. Wel is er sprake van een beveiligde sta steun waar jij je aan vast kan houden. Op die manier kom je zonder je knie te belasten de trap op. Deze traplift wordt niet alleen verstrekt aan gebruikers met een blessure aan de knie waardoor ze de trap niet meer opkomen: het is ook een veelvuldig verstrekte versie in openbare gelegenheden waarbij men gebruikers die in zekere mate slecht ter been zijn tegemoet komt. Deze sta traplift valt eveneens onder het speciale segment.

De huislift

De huislift is eigenlijk een groot plateau wat aan de trap bevestigd kan worden. Daardoor kan je grote dozen en zware spullen naar boven brengen zonder dat je er zelf lichamelijke inspanning voor hoeft uit te voeren. De huislift wordt vaak in openbare gelegenheden geplaatst waar geen ruimte is voor een goederenlift. Ook is het in deze situatie een betaalbaar alternatief. De huislift lijkt op de plateaulift die we in het volgende stukje benoemen.

De plateaulift

De plateaulift is een speciale lift voor rolstoelgebruikers. De rolstoel wordt op een plateau gereden waarna je met rolstoel en al de trap op kan. Deze optie wordt veel gebruikt door mensen die zich nog redelijk in hun rolstoel in de eigen woning kunnen redden maar die wel een mobiliteitsprobleem met de trap hebben. De plateaulift kan daarnaast ook worden gebruikt om zware zaken naar boven te transporteren.

Financieren van een Triwa Traplift

Een Triwa Traplift kan je op meerdere manieren verkrijgen. De meest gemaakte keuze is die waarbij je de traplift aanvraagt bij de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De traplift wordt in dat geval in bruikleen verstrekt. Een harde eis is wel dat de gemeente samenwerkt met een hulpmiddelenleverancier die een Triwa Traplift verstrekt. Wil jij een speciaal model van de Triwa Traplift en verstrekt de gemeente dit niet dan kan je de traplift via een Persoons Gebonden Budget aanschaffen. Bij dit systeem krijg je een budget te besteden voor een traplift naar keuze. Dit is een keuze die je bijvoorbeeld maakt bij een sta lift.

Vergelijk eerst de prijzen

Voordat je een traplift aanvraagt zal je eerst prijzen moeten vergelijken. Dat kan met de onderstaande button. Je ontvangt gelijk een aantal prijsopgaven om naast elkaar te leggen. Op die manier zie je in een oogopslag waar jij tegen de beste prijs een traplift kan kopen.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, daardoor verschilt de prijs per specialist aanzienlijk. Vergelijk daarom gratis meerdere offertes van specialisten en bespaar tot wel 30%.