Traplift Comfortlift Orona

Bedrijvengids traplift-kosten.nl.:

Traplift Comfortlift Orona

Contactgegevens:

Naam: Comfortlift Orona
E-mail: sales@comfortlift.be
Telefoon: 056-358585
Adres: Mannebeekstraat 3
8790 Waregem
België

Let op: Onderstaande informatie gaat over de gemiddelde kosten van een traplift

Comfortlift

Comfortlift is een leverancier van trapliften die vooral in België actief is. Voor een beperkt deel worden er ook trapliften in Nederland geplaatst, al gaat het hier vooral om plaatsen in het grensgebied. We keken naar trapliften die men levert maar ook naar speciale varianten. We hebben voor je toegelicht waar de prijs door wordt bepaald. Ook keken we naar het prijskaartje van een traplift en de opbouw hiervan. Wanneer jij een mobiliteitsprobleem hebt in je huis wil je dit immers graag oplossen.

De prijs van trapliften

Over de prijs van de trapliften van Comfortlift vind je niet snel informatie op de website. Je zal dan ook zelf een afspraak met een adviseur moeten maken om voor jouw huis een prijsopgave te krijgen. Wel hebben we voor jou een aantal standaard prijzen van trapliften onder gebracht in deze tabel.

Wat voor traplift koop je Voor wat voor trap is de traplift bedoeld Wat is de vanaf prijs van deze soort trapliften
Een basic traplift Rechte trap Vanaf 2715 euro
Een basic traplift Trap met een of meer bochten Vanaf 5199 euro
Een comfort traplift Rechte trap Vanaf 3655 euro
Een comfort traplift Trap met een of meer bochten Vanaf 6988 euro

Een traplift voor binnen

Comfortlift biedt meerdere trapliften voor binnen. Daarbij zijn er een aantal versies mogelijk. De basic traplift heeft een standaard stoeltje en een rail die vooral functioneel is. Deze traplift is het voordeligste in de aanschaf. Je hebt relatief weinig keuze voor de bekleding van het stoeltje en het zitje is doorgaans niet ergonomisch gevormd. Deze traplift is de budget uitvoering. Een traplift die in meer kleuren verkrijgbaar is met een ergonomisch zitje is altijd een wat kostbaardere keuze maar de traplift biedt ook meer gebruiksgemak.

Een traplift voor rechte trappen of trappen met een draai

Een rechte trap zal in de meeste gevallen relatief steil omhoog lopen. Dit model trapliften is het goedkoopste om aan te schaffen. Daarnaast zijn er trappen die met een of meer draaien omhoog gaan. Hiervoor is een speciale rail nodig die meedraait met jouw trap. Bij deze trap is er de keuze voor een traplift aan de brede kant van de trap of aan de smalle kant van de trap.

Een traplift voor buiten

De traplift voor buiten helpt jou vooral om bijvoorbeeld een trapje voor je eigen deur op te komen. Deze traplift is weerbestendig en daardoor gaat het om een speciaal model. Comfortlift biedt jou meerdere mogelijkheden om veilig de trap buiten op en af te komen. Dat zorgt ervoor dat je langer in je eigen huis kan blijven wonen.

Een traplift voor een rolstoel

Als rolstoelgebruiker ben je graag optimaal mobiel in je eigen huis. Een traplift is dan het hulpmiddel bij uitstek om jou met rolstoel en al naar boven te krijgen. Een plateaulift is de speciale variant waardoor jij de trap op en af komt met je rolstoel. Deze speciale variant wordt onder andere geleverd door Comfortlift.

De prijsopbouw van een traplift

De prijs van een traplift wordt opgebouwd uit de volgende componenten: allereerst is daar het materiaal zelf. Dat is de traplift maar ook de rail die erbij hoort. Verder gaat het in dit geval om de materialen voor de bevestiging en het stoeltje zelf. Daarnaast is er het arbeidsloon. Dit is het bedrag wat je kwijt bent voor de montage van de traplift. Deze kosten liggen rond de 500 a 700 euro. De voorrijkosten horen ook bij het prijskaartje. Daarbij gaat het om het aanvoeren van de materialen maar ook om het klaarmaken van de werkplek en het netjes achterlaten van de werkplek. De kilometerkosten worden vaak ook in rekening gebracht. Daarbij gaat het om de verreden kilometers om bij jouw huis te komen. Als laatste wordt de BTW in rekening gebracht.

Zaken die het prijskaartje bepalen

Het prijskaartje van een traplift wordt bepaald door een aantal factoren. Zo speelt onder andere de uitvoering van de traplift een belangrijke rol. Een traplift met een eenvoudige bediening op het stoeltje zonder dat er een extra paneel boven en beneden zit is goedkoper dan een traplift die je op meerdere plekken kan bedienen. Daarnaast zal een traplift voor extra zware personen met obesitas kostbaarder zijn dan een traplift die tot 125 kilo kan tillen. Het type trap in jouw huis speelt eveneens een belangrijke rol. Een rechte trap is altijd het goedkoopste. Een trap met een of meer bochten is altijd een stuk kostbaarder, zeker wanneer het ook nog eens om een spiltrap of een wenteltrap gaat. Verder spelen praktische zaken zoals een extra bocht bovenaan en onderaan of bijvoorbeeld een rol bij het kostenplaatje.

Een vergoeding voor een traplift

Een traplift voor in je huis kan je kopen maar je kan deze ook aanvragen bij de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. In dit geval krijg je de traplift in bruikleen na een indicatieprocedure. Je betaalt dan een WMO abonnement van 19 euro per maand. Een andere mogelijkheid wanneer je een traplift krijgt aangeboden die niet jouw keuze is, is het Persoons Gebonden Budget. Op deze manier krijg je een budget toegewezen waarmee je zelf voor een traplift kan gaan ‘shoppen’. Op die manier kan je een traplift kiezen die niet in het pakket van de gemeente zit maar die wel passend is voor jouw situatie.

Ga eerst vergelijken

Als je zelf een traplift mag gaan kopen is het interessant om eerst de prijzen te vergelijken. Dat doe je met onderstaande button. Zo zie je in één oogopslag waar jij het betaalbaarste slaagt voor een traplift voor jouw situatie. Jouw voordeel kan daardoor flink oplopen.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, daardoor verschilt de prijs per specialist aanzienlijk. Vergelijk daarom gratis meerdere offertes van specialisten en bespaar tot wel 30%.