Traplift senioren

Met de leeftijd komt een aantal gebreken. Een belangrijk punt waarom veel senioren gaan verhuizen is wel dat men de trap niet meer goed op en af komt. Een traplift kan dan nog wel eens een uitkomst bieden. Een traplift is een aanschaf die je niet zomaar zal doen. Dat is dan ook de reden waarom we je wat informatie bieden. We vertellen waar je op moet letten bij de aanschaf van een traplift. Daarnaast lichten we toe wat de zaken zijn die de prijs van een traplift bepalen.

 

De prijs van een traplift

Een traplift aanschaffen zorgt altijd voor een kostenplaatje. We ontvingen van meerdere leveranciers van trapliften prijsopgaven. Deze geven we weer in vanaf- prijzen in onderstaand schema.

Wat voor soort traplift Wat voor trap Wat is de vanaf prijs
Een traplift budget Standaard rechte trap 2798 euro
Een traplift tweedehands Standaard rechte trap 1500 euro
Een traplift comfort Standaard trap met 1 bocht 3790 euro
Een traplift comfort Standaard trap met 2 bochten 4798 euro
Een traplift standaard Trap afwijkende hoogte recht 3150 euro

Een standaard trap traplift

Een standaard trap heeft een 11 tot 13 treden. Daarbij geldt dat de traplift door de leverancier gemakkelijk samen te stellen is. De onderdelen zijn vaak standaard aanwezig en er hoeft weinig in de hoogte te worden aangepast. Datzelfde geldt voor een standaard trap met één of twee bochten. De standaard traplift is dan ook een stuk goedkoper dan een traplift die je speciaal moet laten maken omdat bijvoorbeeld de trap meer treden heeft. Ook een trap met minder treden, waarvoor een traplift op maat moet worden gemaakt, is relatief een stuk duurder.

 

Een budget uitvoering

Een traplift in een budget uitvoering heeft een standaard stoeltje zonder verdere luxe opties. Het zal veilig genoeg zijn om jou de trap op te transporteren maar echt comfortabel zal het niet altijd zitten. Een stoeltje wat je draait om in te kunnen stappen is al snel een stuk luxe wat hier niet bij hoort. Een comfort traplift maakt vaak nog een extra draai boven- en onderaan zodat je veilig kunt in- en uitstappen.

 

Een traplift tweedehands kopen

Een traplift kan je uiteraard ook tweedehands kopen. In dit geval kan dat op meerdere manieren. Een traplift kopen bij een leverancier die ook nieuwe trapliften plaatst is de beste manier om zeker te weten dat je veilig van jouw traplift gebruik kunt maken. Je koopt in dat geval een traplift waarvan de bewegende onderdelen zijn nagezien. Daarnaast zijn de slijtage gevoelige onderdelen van de traplift vervangen. De tweedehands traplift wordt ook altijd geleverd met een accu. Zo weet je zeker dat je een betrouwbare traplift koopt die ook nog eens wordt geplaatst.

 

Een traplift of verhuizen

Wanneer je als senior een traplift gaat aanschaffen is er iets waar je vooraf goed over na moet denken. Je zal moeten denken over de verdere kosten die je moet gaan maken om jouw huis goed toegankelijk te maken. Gaat het enkel om de trap op lopen dan is een traplift inderdaad de beste oplossing. Het kan echter ook zijn dat je bijvoorbeeld met een rollator door je huis moet lopen waardoor deuren te smal worden en drempels een groot obstakel vormen. In dat geval is het wellicht een overweging om toch te gaan verhuizen. Zet altijd de kosten naast elkaar van een verhuizing of meerdere woningaanpassingen. Verhuizen naar een seniorenwoning betekent vertrekken uit je vertrouwde omgeving maar vaak staat er behoorlijk wat extra comfort tegenover. Dit is een belangrijke afweging die je maakt wanneer je jouw huis begint aan te passen.

 

Zaken die de prijs van een traplift bepalen

De hoogte van het prijskaartje van een traplift wordt bepaald door een aantal zaken. Zo speelt een belangrijke rol wat de hoogte van jouw trap is. Bij een standaard trap zal de prijs redelijk overeen komen met de vanaf- prijs in onze tabel. Heeft jouw huis echter een hogere trap met meer treden dan zal het prijskaartje behoorlijk oplopen omdat men speciaal een traplift voor jou moet maken. Daarnaast speelt het type trap een belangrijke rol. Een standaard rechte trap is altijd het goedkoopste wanneer er een traplift moet worden geplaatst. Bij een trap met één of meer draaien wordt het al snel een kostbaardere traplift. Er komt simpelweg meer werk en materiaal aan te pas. De bediening speelt eveneens een rol. Een traplift die alleen bij het stoeltje te bedienen is zal een stuk goedkoper zijn dan een traplift die je zowel bovenaan als onderaan kan bedienen. Wanneer je niet zelf in staat bent om de traplift te gebruiken of wanneer er in één huishouden meerdere gebruikers zijn kan dit nogal eens nodig zijn. Een dergelijke traplift is technisch geavanceerder en daarmee ook kostbaarder.

 

Keurmerken bij een traplift

Een traplift moet naast praktisch uiteraard ook veilig zijn. Daarom is het van het grootste belang dat je let op keurmerken bij de traplift. Het CE keurmerk is daarbij een minimale eis. Dit geeft aan dat de traplift op zowel gebied van veiligheid als kwaliteit voldoet aan de eisen die de Europese Eenheid eraan stelt. Daarnaast let je bij een tweedehands traplift op dat deze de periodieke keuringen heeft gehad. Let ook op dat je geen traplift koopt die ooit is afgekeurd.

 

Eerst vergelijken en dan pas kopen

Ga je een traplift aanschaffen, vraag dan eerst prijzen op. Dat doe je met onderstaande button. Op die manier ontvang je meerdere offertes om naast elkaar te leggen. Zodoende weet je zeker dat je niet de hoofdprijs betaalt voor een traplift.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, daardoor verschilt de prijs per specialist aanzienlijk. Vergelijk daarom gratis meerdere offertes van specialisten en bespaar tot wel 30%.