Informatie, tips en advies over trapliften
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


traplift installerenEen traplift is een praktisch hulpmiddel in huis wanneer je niet meer goed de trap op en af komt. Veel mensen die mobiliteitsproblemen hebben gaan over tot de aanschaf hiervan. We keken voor je naar de kosten van een traplift inclusief het installeren. Een traplift installeren is een klus waar nog een aantal dingen bij komen kijken, die leggen we in dit artikel uit.

*Kooptip

→ Geïnteresseerd in een traplift? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang gratis én vrijblijvend offertes van lokale vakspecialisten.

 

De prijs van een traplift inclusief de installatie

We ontvingen meerdere prijsopgaven voor een traplift inclusief de installatie. We hebben de prijzen in onderstaand schema vermeld.

Wat voor traplift koop je Voor wat voor trap is de traplift Wat is de prijs van de traplift
Een traplift standaard uitvoering Rechte trap Vanaf 2749 euro
Een traplift standaard uitvoering Trap met een of meer bochten Vanaf 4195 euro
Een traplift comfort uitvoering Rechte trap Vanaf 3549 euro
Een traplift comfort uitvoering Trap met een of meer bochten Vanaf 4599 euro
Een traplift tweedehands Rechte trap Vanaf 1590 euro
Een traplift tweedehands Trap met een of meer bochten Vanaf 3940 euro

De installatie van een traplift

Een traplift installeren is iets wat je altijd door een professional moet laten doen. Dat doe je omdat er nogal wat gewicht op de traplift komt te staan. Daarbij is het van het grootste belang dat de traplift goed op de treden is geplaatst. In een aantal gevallen wordt de traplift voor een deel in de muur worden gemonteerd. Ook hierbij speelt dus mee dat de montage stevig en vakkundig moet gebeuren. Wanneer een traplift is geplaatst wordt deze ook gekeurd. Dit moet gebeuren door een erkend bedrijf wat de keuring uitvoert. Op die manier weet je zeker dat jouw traplift voor de komende periode weer veilig kan functioneren. Bij vrijwel alle leveranciers van trapliften zit de installatie bij de prijs inbegrepen.

Een traplift die je via een verkoopsite koopt

De tweedehands trapliften die we in de bovengenoemde tabel vermeldden worden geleverd via een officiële leverancier van trapliften. We ontvingen deze prijzen toen we vroegen naar de tarieven van gebruikte trapliften. Er is echter ook een mogelijkheid om een tweedehands traplift te kopen via een verkoopsite voor particulieren. Dit is het punt waarop je alert moet zijn bij het plaatsen van een traplift. Bij een dergelijke verkoopsite kom je voor een veel lagere prijs aan een traplift. Feit is dat je deze dan wel zelf moet verwijderen op het oude adres en moet plaatsen op je eigen adres. Hierbij zal je uiteindelijk een bedrijf moeten inschakelen wat de traplift voor jou komt plaatsen. Ga je zelf aan de slag dan is de kans groot dat er een onveilige situatie ontstaat. We hebben voor jou op een rijtje gezet wat de kosten zijn die je maakt wanneer je een monteur voor een traplift laat komen.

Het prijskaartje van een monteur van een traplift

Wanneer er een monteur moet komen voor een traplift worden er meerdere kosten in rekening gebracht. Het prijskaartje zal doorgaans bestaan uit de volgende punten:

  • Voorrijkosten. De monteur die langskomt moet de materialen aanvoeren waarmee hij werkt. Ook moet hij de werkplek voorbereiden. Dit valt allemaal onder de post voorrijkosten. Wanneer je op eigen houtje een monteur inschakelt via een hulpmiddelenbedrijf worden deze kosten aan jou in rekening gebracht.
  • Kilometerkosten. Je betaalt altijd voor de kilometers die de monteur heeft afgelegd om bij jouw huis te komen. Door te kiezen voor een monteur uit je eigen regio bespaar je op deze kostenpost.
  • Materiaalkosten. Voor het installeren van een traplift wordt installatiemateriaal gebruikt. Dit brengt de monteur bij jou in rekening. Denk daarbij aan schroeven en pluggen die nodig zijn om de montage uit te voeren.
  • Arbeidsloon. Een monteur zal een bepaald uurloon in rekening brengen. Daarbij gaat hij uit van een aantal uren werk wat hij nodig zal hebben. Je betaalt de monteur doorgaans voor een bepaald aantal uren ongeacht of hij ook zolang aan het werk is. Dat komt doordat de monteur niet teveel adressen op een dag zal willen afleggen. Hij moet zijn werkdagen goed kunnen vullen.
  • Extra materiaal voor de traplift. Denk daarbij aan een accu die moet worden vervangen om de traplift goed te kunnen functioneren. Ook zal de monteur in een aantal gevallen bewegende delen en slijtage gevoelige delen vervangen.
  • De keuring van de traplift. Na de montage moet de traplift worden gekeurd. Dit keuren dient periodiek te gebeuren. Wanneer je dus een monteur inhuurt zal deze ieder jaar langs moeten komen om te kijken of de traplift nog veilig genoeg functioneert.
  • BTW. De prijzen van een monteur van een traplift dienen altijd inclusief de BTW te worden afgegeven.

Zaken die de opbouw van het prijskaartje bepalen

Het prijskaartje van de monteur van een traplift wordt bepaald door een aantal zaken. Zo is daar allereerst het model trap. Bij een rechte traplift is de Montage relatief gemakkelijk. De monteur zal vrij snel klaar zijn. Bij een spiltrap, een wenteltrap of een trap met een of meer bochten zal de monteur meer werk hebben. Je betaalt dan meer. Een tweede item is het model traplift. Een standaard traplift is relatief gemakkelijk te plaatsen. Gaat het om een plateaulift waar veel meer gewicht op komt te staan bij het gebruik dan zal de montage ook een stuk kostbaarder zijn. Ook extra kosten bij de traplift maken het duur. Een enkele accu, of een dubbele accu, het vervangen van slijtagegevoelige delen: het zijn allemaal zaken die het plaatsen duurder maken.

Keurmerken

Laat je een traplift plaatsen, let er dan op dat het CE keurmerk op de traplift staat. Dit geeft aan dat de traplift voldoet aan de eisen die de Europese Unie eraan stelt. Verder moet je altijd een erkende en geschoolde installateur inschakelen. Je wil immers een degelijk werkende traplift.

Vergelijk eerst de prijzen

Voordat je een traplift laat installeren is het goed om eerst te weten wat je ongeveer kwijt bent. Je vraagt dan ook eerst prijsopgaven op met onderstaande button. Op die manier zie je in één oogopslag hoeveel je kwijt bent en hoeveel je kan besparen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?