Traplift Vegro

Vegro is een leverancier van hulpmiddelen. Men levert allerhande hulpmiddelen om jou mobiel te houden in je eigen woning. Een product wat men tegenwoordig aanbiedt is de traplift. Daarbij maakt men gebruik van een samenwerking met otolift. Dit is een samenwerking waar jij de vruchten van plukt. Door deze samenwerking krijg jij namelijk een voordeel op een traplift. Dit voordeel kan behoorlijk oplopen tot wel 750 euro. We keken naar de trapliften van Vegro/Otolift. Verder keken we naar zaken die het prijskaartje van een traplift bepalen.

 

De prijs van een traplift

Otolift geeft geen prijsopgaven aan klanten. Dat is de reden waarom je altijd een vertegenwoordiger/adviseur langs moet laten komen wanneer je een traplift wil gaan aanschaffen. Een traplift bij Otolift kan je zowel nieuw als tweedehands kopen.

Dankzij het praktische Modul Air systeem van Otolift kan je een traplift naar wens laten samenstellen. Een traplift nieuw voor een rechte trap kost gemiddeld vanaf 2798 euro wanneer je naar de landelijk gehanteerde prijzen kijkt. Een tweedehands traplift van kost gemiddeld vanaf 1680 euro voor een rechte trap. Voor een traplift voor een trap met bochten betaal je gemiddeld vanaf 4899 euro. Een tweedehands traplift voor een trap met bochten begint meestal rond 2899 euro.

 

Een nieuwe traplift bij Vegro

Een traplift bij Vegro kan je geheel nieuw kopen. In dat geval bestaat de hele traplift uit nieuwe onderdelen. Daarbij mag je denken aan het stoeltje, de rail, de accu maar bijvoorbeeld ook aan nieuw bevestigingsmateriaal. Daarbij maakt men gebruik van het Modul Air systeem. Dit is een systeem waarbij men de diverse onderdelen van de rail zelf maakt en op voorraad heeft. Daarom is een nieuwe traplift al binnen een relatief korte tijd te leveren. De rail is altijd op maat te maken en is voor alle vormen van trappen geschikt. Je kan dan ook bij Vegro een traplift kopen voor een trap met een of meer bochten maar bijvoorbeeld ook voor een wenteltrap of een spiltrap. Door de modulaire samenstelling van de rail is de traplift ook voor afwijkende lengtes van trappen of voor twee trappen boven elkaar geschikt.

 

Een tweedehands traplift van Vegro

Vegro verkoopt ook tweedehands trapliften. Daarbij gaat het om trapliften die eerder bij Vegro zijn aangeschaft maar die na een bepaalde poos niet meer nodig waren. Een dergelijke traplift is aanmerkelijk goedkoper dan een nieuwe traplift. Bij een tweedehands traplift wordt een rail geleverd die zoveel mogelijk uit tweedehands stukken bestaat. De accu wordt vervangen door een nieuw exemplaar en de motor van de traplift wordt geheel gereviseerd. Op die manier heb je een traplift in je huis die als nieuw functioneert tegen een veel lagere prijs. Wanneer je zelf een traplift gaat aanschaffen zonder dat je deze laat vergoeden door de gemeente is dit de beste oplossing.

 

Een traplift bij Vegro huren

Zal je een hulpmiddel maar voor een beperkte periode nodig hebben dan kan je bij Vegro ook een traplift huren. Daarbij betaal je eenmalig voor de kosten van de productie. De traplift huur je verder voor een bepaald bedrag per maand. Je kan een traplift van Vegro al huren vanaf een termijn van één maand. Houd er daarbij wel rekening mee dat je boorgaten in je trap en muur hebt zitten na het huren van een traplift. Een tweedehands traplift huren kan ook. Je betaalt dan nog minder. Je betaalt de kosten van het reconditioneren van de traplift eenmalig. Daarna betaal je een lagere huur van de traplift.

 

Zaken die het prijskaartje van een traplift bepalen

Het prijskaartje van een traplift wordt bepaald door een aantal factoren. Zo speelt onder andere een belangrijke rol of je een nieuwe of een tweedehands traplift gaat kopen. De tweedehands traplift wordt zodanig afgewerkt dat je nauwelijks nog zal kunnen zien dat je met een gebruikte traplift te maken hebt. Daarnaast speelt het type trap in jouw huis een heel belangrijke rol. Een standaard rechte trap is voor een relatief goedkope prijs te voorzien van een traplift. Een trap met een of meer draaien erin verwerkt is al wat kostbaarder wanneer er een traplift in komt te zitten. Gaat het om een spiltrap of een wenteltrap dan zijn de kosten vaak nog wat hoger. Ook de plaats waar de traplift zit speelt een belangrijke rol. Een traplift op de brede kant van de treden is wat gemakkelijker te plaatsen dan een traplift op de smalle kant, aan de kant van de middenas. Ook zaken als de mobiliteit van de gebruiker spelen een belangrijke rol. Wil je een traplift die bovenaan en onderaan een extra draai maakt zodat jij gemakkelijker kan in- en uitstappen dan betaal je daar meer voor dan voor een traplift die haaks staat wanneer jij gaat zitten.

 

De opbouw van het prijskaartje verklaard

De opbouw van het prijskaartje van een traplift wordt verklaard door een aantal zaken. Zo bestaan bij een traplift de meeste kosten uit het materiaal. Daarbij gaat het om het materiaal van het stoeltje, de motor, de accu maar ook om de rail. Ook het bevestigingsmateriaal valt onder deze noemer. Verder is daar de prijs van de installatie van een traplift. Deze zal oplopen van 500 tot 700 euro. De voorrijkosten zijn een vaste kostenpost. Deze zijn bedoeld voor het aanvoeren van het materiaal, het klaarmaken van de werkplek en het naderhand weer opgeruimd achterlaten van de werkplek. De kilometerkosten zijn de kosten die de fabrikant maakt om bij jouw huis te komen. De BTW wordt uiteindelijk met 21 procent berekend over de bovengenoemde kosten. Houd er daarbij rekening mee dat een prijs op een offerte altijd inclusief de BTW moet worden weergegeven.

 

Prijzen vergelijken

Vergelijk altijd eerst de prijs van een traplift voordat je tot aanschaf overgaat. Dat doe je met onderstaande button. Je ziet gelijk een aantal prijsopgaven om te vergelijken. Op die manier zie je direct waar jij het goedkoopste kan slagen voor een traplift.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, daardoor verschilt de prijs per specialist aanzienlijk. Vergelijk daarom gratis meerdere offertes van specialisten en bespaar tot wel 30%.