Informatie, tips en advies over trapliften
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Bedrijvengids traplift-kosten.nl.:

AB Trapliften

Contactgegevens

Naam: A.B. Liften
E-mail: info@ab-liften.nl
Telefoon: 0181-320821
Adres: Redoute 22
3221LM

Hellevoetsluis

Let op: Onderstaande informatie gaat over de gemiddelde kosten van een traplift

AB trapliften

Het spreekt voor zich dat de meeste mensen zo lang mogelijk in hun eigen woning willen blijven wonen. Een traplift is de oplossing wanneer je niet meer kan trappenlopen in je eigen huis. Wanneer je een traplift gaat kiezen kom je onder andere bij AB trapliften uit. Dit is een leverancier die samenwerkt met gemeenten maar die ook op andere manieren een traplift levert. We keken naar de trapliften van dit merk. Daarnaast keken we naar zaken die de prijs van een traplift bepalen. Ook het prijskaartje van een traplift nemen we onder de loep. We kijken voor jou naar de opbouw hiervan.

De prijs van een traplift

AB trapliften stemt de prijs van een traplift volledig af op jouw situatie. Dat is de reden waarom men geen prijzen afgeeft op de website. Wanneer je een traplift gaat aanschaffen kom je doorgaans bepaalde prijzen tegen. We hebben algemene vanaf- prijzen weergegeven in de onderstaande tabel.

Wat voor traplift koop je Voor wat voor soort trap is de traplift Wat is de vanaf prijs
Een basic traplift Bedoeld voor een rechte trap Vanaf 2749 euro
Een comfort traplift Bedoeld voor een rechte trap Vanaf 3688 euro
Een basic traplift Bedoeld voor een trap met bochten Vanaf 4799 euro
Een comfort traplift Bedoeld voor een trap met bochten Vanaf 6788 euro

De eigenschappen van een AB traplift

AB trapliften zijn er in meerdere modellen. De modellen voor binnen maakt met een aantal eigenschappen. Zo is het maximale hefvermogen flexibel. Er zijn trapliften van AB trapliften die een maximaal hefvermogen van 127 kilo hebben. Daarnaast maakt men obesitas modellen met een hefvermogen van 225 kilo. De snelheid van de trapliften van AB traplift is maximaal 0,15 meter per seconde. Dat maakt de trapliften gemiddeld qua snelheid. Het motorvermogen van de trapliften is 0,25 kW. De traplift wordt bediend via batterijen die worden opgeladen. Wanneer de traplift bovenaan of onderaan niet goed in het laadpunt staat wordt er op een display een signaal afgegeven. Van de stoel tot de muur bedraagt de afstand 4 centimeter en onderaan de trap moet een stuk beschikbare ruimte van 66 centimeter zijn.

Een traplift voor buiten

Sommige woningen hebben een hoogteverschil in de tuin. Het kan ook zijn dat er sprake is van een trapje vooraan bij de deur wat overbrugd moet worden. Daarom maakt AB trapliften ook speciale modellen voor buiten. Deze modellen zijn weerbestendig. Daarnaast zijn het trapliften die op een veilige manier in een vochtige omgeving kunnen opladen.

AB huisliften

Een speciaal product van AB is de AB huislift. Dit is een lift die zonder al teveel bouwkundige aanpassingen kan worden geplaatst. Wanneer er een medische indicatie is waardoor jij met een rolstoel een trap moet kunnen overbruggen wordt een AB huislift ook door de gemeente verstrekt. Een dergelijke lift biedt jou het nodige comfort. Een bijkomend voordeel is dat je geen extra rolstoel voor gebruik binnenshuis nodig hebt. Je kan gewoon in je huis de trap op met je rolstoel.

De opbouw van het prijskaartje

Het prijskaartje van een traplift van AB is als volgt opgebouwd. Allereerst is daar natuurlijk het materiaal van de traplift. De traplift zelf, de rail, de accu, het stoeltje: het totale plaatje vormt het materiaal. Ook de bevestigingsmaterialen voor de traplift vallen onder de materiaalkosten. Daar bovenop komen de kosten van het arbeidsloon. Dat gaat om het arbeidsloon van de monteur die de traplift komt plaatsen. De monteur berekent een uurloon in bepaalde blokken zodat hij niet naar teveel adressen hoeft te rijden op een dag. Een traplift van AB trapliften kan al in een paar uur worden geplaatst.

Voorrijkosten en btw

De voorrijkosten zijn een vaste kostenpost. Daarbij gaat het om de kosten van het aanvoeren van het materiaal maar ook om de kosten van het klaarmaken van de werkplek en het naderhand weer opruimen van de werkplek. De kilometerkosten zijn de kosten die de leverancier moet maken om bij jouw huis te komen. Deze kosten bepaal je zelf door een leverancier uit je eigen omgeving te selecteren. De BTW is een vaste post van 21 procent.

Zaken die de prijs van een traplift bepalen

AB trapliftenDe prijs van een traplift van AB trapliften wordt bepaald door een aantal factoren. Allereerst is daar de mate van luxe van de uitvoering. Een traplift die basic is zal minder kosten dan een traplift die comfort is. Je mag dan denken aan de bekleding van het stoeltje maar ook aan zaken als de snelheid van de traplift. Verder moet je daarbij denken aan de plek waar de traplift komt en het soort trap. Een rechte trap is altijd een stuk goedkoper dan een trap met een of meerdere bochten. Het hefvermogen speelt ook een belangrijke rol. Een standaard traplift met een hefvermogen tot 127 kilo is wat goedkoper dan een obesitas traplift.

De vergoeding van AB trapliften

Een traplift van AB trapliften kan je op meerdere manieren betalen. De eerste manier is die waarbij je zelf de traplift koopt en betaalt. Houd er daarbij rekening mee dat het prijskaartje flink kan oplopen en dat je ook zelf het onderhoud en de keuringen van de traplift moet betalen. Een andere manier is de aanvraag bij de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Daarbij doorloop je eerst een indicatie traject. Daarna krijg je bij goedkeuring een traplift van de gemeente in bruikleen. Is de traplift die jij in bruikleen krijgt niet jouw keuze dan kan je via een Persoons Gebonden Budget bij de gemeente met een bepaald budget zelf voor een traplift gaan ‘shoppen’.

Vergelijk eerst de tarieven

Voordat je een traplift aanschaft is het advies altijd om eerst prijzen op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Op die manier ontvang je meerdere prijsopgaven om te vergelijken. Goed vergelijken kan jou een voordeel tot 20 procent opleveren.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?